El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Ajuntament de Manresa, en col·laboració amb el Consell Municipal de la Dona i altres entitats de la ciutat, organitza de una campanya per commemorar el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, que tindrà lloc dilluns que ve, 28 de maig, i que proposa una dotzena d'activitats, com ioga i teatre, en espais públics, xerrades i tallers que s'allargaran fins al juny.

A la presentació del programa d'actes hi ha assistit la regidora de la Dona i d'Igualtat de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz; Verònica Soto, per part del Consell de la Dona; i la terapeuta Diana Pinzón. També les ha acompanyat la tècnica municipal, Carme Batista.

Es tracta d'una mobilització a escala mundial que té per objectiu fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fomentar accions positives per afavorir-la i reivindicar el compromís de les administracions amb aquests objectius.

Model mèdic masculí

En la roda de premsa de presentació s'ha explicat que el sexe és un element rellevant que explica diferències en la salut. Històricament, però, s'ha accedit a l'avenç mèdic a través d'un model masculí, posteriorment generalitzat al femení. Actualment, l'evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i dones quant a la salut, que s'han de tenir en compte per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i la igualtat de drets de les dones a ser ateses i tractades eficientment per les seves problemàtiques.