Junts per Calders-AM, a l'oposició a l'Ajuntament, acusa el govern municipal de CiU d'haver actuat amb poca rigorositat a l'hora d'atorgar la llicència per reobrir el circuit de motos de Can Canadell que ahir explicava aquest diari. Segons l'oposició, l'activitat s'ha reprès sense que es compleixin totes les mesures que figuren en el projecte, i amb el permís de l'equip de govern, que mostra "poc inte-rès" a fer-ne un seguiment acurat.

El circuit de Can Canadell torna a funcionar després de cinc anys per falta de permisos. La reobertura s'ha vist envoltada de polèmica per l'oposició de veïns i entitats ecologistes, però l'Ajuntament ha concedit la llicència considerant que no se sobrepassen els decibels permesos, segons s'ha comprovat amb un estudi de sonometria, i després que els promotors han pres algunes mesures correctores per reduir el soroll.

L'oposició diu que no s'ha fet prou. "Les mesures no s'han dut a terme tal com estava aprovat en el document de la llicència ambiental atorgada per l'Ajuntament", explica el regidor Saixa Cervera (que també actua en representació dels veïns afectats), i lamenta "que l'alcalde digui que no calien només pel fet que les emissions sonores no arriben al màxim permès".

Junts per Calders titlla de "poc rigorosa" l'acta de Control Ambiental emesa per l'enginyer municipal. Segons l'oposició, l'acta obvia la construcció d'unes barreres acústiques d'entre 10 i 12 metres d'alçada previstes inicialment, "i tampoc s'ha construït una duna revegetada de 3 metres d'alçada que consta en el projecte aprovat". Al seu lloc, "hi ha una muntanyeta de metre i mig del tot insuficient", diu Cervera. Així mateix, "no s'ha ampliat la massa boscosa al voltant del circuit, com proposa el Pla Especial Urbanístic".

Junts per Calders responsabilitza el govern municipal d'aquestes mancances, com també del fet que "no té cap pla establert per al control de les mesures en suspensió". Diu que els controls acústics periòdics que es faran al circuit i els que es faran a fora per evitar la circulació de motos són mèrit seu.