Aquesta setmana han de començar els treballs per a l'abastiment d'aigua del Llobregat al sector de l'Oller de Calders i la colònia Jorba, amb una canalització definitiva que substituirà el servei provisional que hi havia fins ara, i que s'espera que solucioni definitivament els problemes de quantitat i qualitat de l'aigua que patia el sector.

Els treballs completen la portada en alta als municipis de Sallent, Avinyó, Artés i Calders des del riu Llobregat, per bé que en aquest darrer municipi faltava acabar d'enllestir el sector de l'Oller i la colònia Jorba. Els treballs consistiran en la instal·lació d'una nova conducció de portada d'aigua cap al dipòsit ja existent de Manganell des de la xarxa que ja arriba fins a la Guàrdia de Calders. També s'instal·laran quatre bombes de reg per a bombers o personal autoritzat, que es podran utilitzar en cas d'incendi. Més endavant, l'Ajuntament de Calders haurà de completar l'obra fent arribar l'aigua a les masies i activitats rurals disperses de la zona. Un cop fet tot això, els treballs d'abastament es donaran per acabats, i l'obra serà totalment operativa.

En total, es preveu que aquests treballs s'allarguin uns quatre mesos, i es faran per un import de 99.900 euros, que en part es finançaran amb recursos obtinguts pel Consell Comarcal del Bages, de manera que es minimitzarà l'aportació municipal a l'obra.

Fins al 2011 el sector de l'Oller de Calders captava l'aigua de pous, i en èpoques de sequera també s'havia d'abastar d'aigua transportada amb cisternes per poder garantir el subministrament a tota la població. A final d'aquell mateix any es van fer els treballs d'abastament d'urgència però de caràcter provisional per fer arribar l'aigua des del sistema de Navarcles, i es va instal·lar una conducció també provisional per proveir la colònia Jorba des del dipòsit de l'Oller. Des d'aleshores, el servei havia funcionat, però en una situació precària.