Santa Maria d'Oló enceta avui oficialment els actes de la festa major, que enguany s'allargarà un dia més i s'acabarà dimarts amb un dinar de cloenda que convida els veïns a cuinar una paella dividint el poble en quatre barris.

El tret de sortida el donarà a 2/4 de 9 del vespre el pregó institucional a càrrec de l'aventurer Albert Bosch, que, entre altres coses, ha creuat l'Antàrtida, ha escalat l'Everest, i ha participat en 9 Dakars. Acabat el pregó, es repetirà el format solidari amb què l'any passat es va voler donar entrada a la festa, amb la projecció de dos documentals que expliquen diverses iniciatives de cooperació, i tots els beneficis recaptats amb les entrades aniran destinats al projecte Dels Pirineus a l'Himàlaia, Nepal 2016, de l'ONG Lagtang disaster relief fund.

La festa major també tindrà espai per al jovent, especialment amb els concerts de demà i dilluns a la nit al pavelló, o amb el concurs de DJ de dissabte; mentre que l'oferta per al públic infantil es concentrarà bàsicament dilluns al Torrent Gros, amb la segona edició de la Ràdio 010 Fest, que inclou un espectacle infantil però també música amb versions de rock i espectacles d'humor per al públic més gran. Petits i grans també podran gaudir d'una gimcana popular, que s'introduirà com a novetat de la festa, dissabte al matí, i que culminarà amb el ball d'escuma a la plaça.

La resta de la jornada de dissabte es dedicarà bàsicament als actes més tradicionals de la festa major, amb el 30è aniversari de les Trobades de Gegants i del gegant local Florenci. Començarà a les 6 de la tarda amb l'habitual pujada a la costa en cercavila, i enguany amb diverses sorpreses amb motiu de l'aniversari, entre les quals destaca l'estrena de la vestimenta de la geganta, o de balls nous.

El teatre també tindrà una presència destacada a la festa major d'enguany. Serà diumenge a la nit, després de la jornada castellera que hi haurà hagut al matí, i de la presentació de l'equip de veterans d'Oló, que disputaran un partit de futbol contra el CB Artés. L'espectacle teatral començarà a 2/4 d'11 de la nit, i arribarà amb una actuació de la companyia de Toni Albà, amb l'obra titulada Brots. Es tracta d'una comèdia interpretada pel mateix Toni Albà, i també pels populars Fermí Fernández, Gerard Domènech i Xavier Macaya.