Moià tindrà aviat una comissaria dels Mossos d’Esquadra pròpia, situada a les dependències de la Policia Local. En què consistirà?

Serà una comissaria de districte que dependrà de l’àrea bàsica de Manresa i la Catalunya Central.

Els mossos, quan s’escau, també vénen al Moianès. Quina serà la principal diferència amb ara?

En lloc de dependre del Bages tindrem una patrulla pròpia les 24 hores del dia fixa al Moianès. És una diferència estratosfèrica.

Com funcionarà?

Donarà servei als deu municipis de la comarca del Moianès. Això reforçarà la seguretat de la gent, perquè en comptes de venir un cotxe patrulla de Cardona o el Bruc vindrà com a màxim de lluny de Santa Maria d’Oló o de Granera.

De quina manera beneficiarà Moià tenir una patrulla de mossos d’esquadra a la comarca?

Poder compaginar i compartir els agents de mossos amb els nostres agents de la Policia Local. Multipliquem per bastant la nostra capacitat de tenir no només la sensació de seguretat, sinó també de millorar la interrelació entre la policia local i els ciutadans.

Per què?

Perquè ara no només donem servei a Moià, sinó que a través de convenis també arribem a la resta de pobles de la comarca. Quan hi ha un accident o un ciutadà del Moianès vol presentar una denúncia, pot venir amb nosaltres. Aquesta càrrega no la tindrem amb la mateixa intensitat.

Quina és la situació de la Policia Local de Moià?

Tenim set agents, que són els que podem pagar. Si poguéssim tenir-ne 10 els tindríem. El problema, ara, és que no tots estan disponibles. Un està de baixa de llarga durada, un altre està fent un curs de formació... Sempre poden sortir coses.

És inevitable la manca d’efectius?

El més sensat, de fet, hauria estat tancar el cos de policia. El ministeri d’Hisenda, quan t’incorpores a un pla d’ajust, et diu quins són els serveis obligatoris que has de prestar i quins no. I t’obliga a prescindir dels que no són obligatoris. La policia no ho és si no tens més de 8.000 habitants [el 2015, segons l’Idescat, Moià en tenia 5.865]. Per tant, tenir cos de policia a hores d’ara és voluntat política, perquè si fos per la normativa i pel ministeri d’Hisenda ja seria tancat.