Robert Pulido és un manresà que ha estat relacionat sempre amb el món de les dues rodes, i que acumula grans experiències com fer de mecànic al Ral·li Dakar quan encara passava per Àfrica, així com ser el gerent i ànima del concessionari Robert Motos.

Aquest mes de febrer es compleixen 25 anys de l´obertura del seu taller i 18 com a concessionari Kymco, i per celebrar-ho heu decidit fer una oferta molt agressiva en tota la gamma Kymco, quina resposta esteu tenint?

Sincerament, la resposta a la promoció està sent molt bona, ha tingut una gran acceptació, inclús ha vingut gent d'Olesa de Montserrat, la Llagosta, Vic... a comprar la seva Kymco al nostre concessionari. Estem molt contents.

Fa 25 anys que es dedica a aquest món, com va ser el seu inici al món de les dues rodes?

Vaig començar als 15 anys a Marsimoto, amb el Ton, que em va ensenyar a fer de mecànic. Després ja vaig començar a col·laborar fent de mecànic als campionats d'Espanya amb els seus pilots. D'aquí vaig convertir-me en el mecànic oficial de Toni Elías -pare- al campionat d'Espanya. Gràcies a això, Carlos Mas, antic pilot del Dakar, va contactar amb mi i em va oferir la possibilitat de fer-li de mecànic, i va ser ell qui em va facilitar participar al meu primer Dakar, l'any 91, quan encara es feia a Àfrica. Malauradament la mort del pilot francès Gilles Lalai va fer que l'equip plegués i em vaig quedar sense equip. Llavors vaig decidir obrir el meu propi taller, al carrer de la Pau, amb el nom de Hardsoft Motorsport, on em dedicava a fer el manteniment de motos de pilots, com Mas, Muntané, Agustí Vall i un llarg etcètera i on també oferia servei de reparació i venda de qualsevol tipus de moto.

L'any 1996 agafa la concessió de la marca oficial Kymco, poc coneguda llavors al nostre país, com va sorgir aquesta possibilitat?

Doncs és ben curiós, casualment em vaig trobar a Barcelona Carlos Sotelo, un altre dels pilots del Dakar i actualment comentarista de Teledeporte, amb qui també vaig fer de mecànic al Ral·li Dakar amb l'equip oficial d'Antena3, i em va oferir la possibilitat de vendre la marca Kymco, això era l'any 96, i sincerament era el primer cop a la vida que sentia aquesta marca, però em vaig arriscar i vaig acabar fent de subagent d'ell fora de la ciutat de Barcelona. Així vaig anar fent fins a l'any 1998, quan vaig rebre la visita del gerent de la marca, el senyor Ko, que em va oferir tenir directament jo la concessió, fins ara.

Quina valoració personal i professional fa dels 25 anys al capdavant de Robert Motos?

Doncs faig una valoració molt bona de tot aquest temps, tot i la crisi que ens afecta aquests últims anys, estic encantat de tots els clients que hem tractat, alguns dels quals s'han convertit en amics després de tant temps. La nostra supervivència depèn que tinguem una estructura petita: amb el meu fill Robert júnior; un treballador de la meva confiança, Cristian Brocal, i jo mateix, aquí fem tots de tot i això ens ha servit per estar 25 anys al peu del canó. Personalment em sento molt orgullós d'haver introduït la marca Kymco en ajuntaments, empreses privades de la zona, la policia i repartidors de diferents negocis. I com a anècdota especial per recordar, vull explicar que la primera moto amb què Marc Coma va córrer el seu primer Dakar, l'any 2002, la vaig fabricar jo! Em fa sentir molt orgullós i ha estat una gran satisfacció veure on ha arribat.

Quines expectatives tenen de cara al futur més immediat?

Principalment continuar tirant endavant el nostre negoci que, en un futur no gaire llunyà, estarà en mans del meu fill Robert júnior, i continuar vinculats a la marca Kymco, amb qui tenim una relació molt estreta, i continuar oferint el millor servei a tots aquells clients que ens portin la seva moto al nostre taller multimarca.

Quines novetats presenta la marca Kymco per a aquest 2016?

Doncs de moment seguirem fent la campanya d´oferir tota la gamma Kymco amb assegurança gratuïta i finançament al 0 %, i sembla que la marca aquest any traurà tres models nous amb cilindrada de 350 cc així com dos models nous de motors de 125 cc, pero encara estem pendents de tenir més informació, quan ens arribi informarem tots els nostres clients

Durant l'any 2015, la marca Kymco, va ser la més venuda de l'estat espanyol. Quins són els models més venuts o que tenen més èxit entre els seus clients?

Correcte. Aquest any passat vam ser la marca de motos més venuda de l'estat, estem molt contents amb aquests resultats. Kymco és una marca fiable amb una relació qualitat-preu immillorable. Els models que més venem són la Superdink 125 cc, l´Agility City 125 cc i la K-Xct.