En la seva recerca contínua per reforçar la vigilància, la Direcció General de Trànsit ha incorporat un nou element. Es tracta d'uns petits drons dotats de càmeres que són capaços de controlar el trànsit, a més de gravar als conductors i les matrícules dels vehicles.

L'objectiu de la DGT és complementar la flota d'helicòpters amb drons i fins i tot avionetes, sent els vehicles no tripulats una alternativa especialment interessant donat el seu menor cost econòmic. A més, aquests poden volar de nit i en condicions climàtiques desfavorables, el que permetria a la DGT combinar els diferents vehicles de vigilància en funció de cada situació.

De moment aquests nous elements de vigilància es troben en fase de proves de cara avaluar la seva capacitat d'adaptar-se a les tasques de control de trànsit, però en el cas de funcionar se'ls podria incloure alguna tecnologia radar. D'aquesta forma els drons serien capaços de captar i multar les infraccions, com ja s'ha començat a fer a països com França.