La companyia Lego ja fa uns quants anys que elabora pel·lícules per al format domèstic de cara a la promoció dels seus jocs de construcció, però també gràcies al fet que la seva divisió de videojocs s´ha convertit en una de les més prolífiques i efectives d´aquesta indústria. Els seus films, senzills però molt efectius, acostumen a riure´s amb molta gràcia d´imaginaris tan populars com els de DC, Marvel o Star Wars. Però, dèiem, estaven molt pensats per a la seva explotació en DVD i alta definició, perquè al capdavall no aspiraven a més que a un públic eminentment familiar. Però tot va canviar amb l´estrena de La Lego Película, que va arrasar a les taquilles de tot el món i va aconseguir, en el camí, demostrar el potencial creatiu de la factoria. Poques pel·lícules actuals han demostrat tanta capacitat de generar tants gags per segon i, a més, amb tant d´enginy i densitat dramàtica: el seu gir final és, sens dubte, un dels més valents mai vistos en una cinta d´animació. És per tot això que els seus responsables no han dubtat ni un segon a produir una seqüela i, en paral·lel, a fer-ne un spin-off amb un dels seus millors personatges secundaris. Que no és altre que Batman.

El mític personatge de Bob Kane ja compta amb uns quants telefilms de Lego, la majoria dels quals acompanyat de la Lliga de la Justícia i sempre enfocats a parodiar la seva obscuritat. Doncs ara tindrà la seva pròpia pel·lícula en solitari, que s´està presentant amb una sèrie d´esquetxos absolutament impagables que apunten a un resultat tan o més memorable que el de La Lego Película. De l´argument n´ha transcendit poc, però en sabem l´essencial: hi apareixeran altres superherois de la DC, se serveix d´un sentit de l´humor metalingüístic i una mica bandarra, i Batman comptarà amb la veu de Will Arnett. Al seu costat, també escoltarem les de Rosario Dawson, Ralph Fiennes, Michael Cera, Mariah Carey i Zach Galifianakis.

El film, que ens arribarà a principis de 2017, està escrit per ni més ni menys que Seth Grahame-Smith, l´home que hi ha al darrere de novel·les gràfiques com Abraham Lincoln: Cazador de vampiros o Orgullo + Prejuicio + Zombis.