La immortalitat és un dels somnis de l'ésser humà, són molts els que alguna vegada han pensat "no em vull fer gran", "vull viure molts anys" o "m'agradaria ser immortal". La vida eterna és per ara impossible, l'ésser humà està destinat a expirar algun dia, però els científics treballen per poder prolongar la nostra vida bastants anys més.

Un grup de científics nord-americans ha anunciat que aquest 2016 començaran a provar en humans el primer fàrmac contra l'envelliment. Aquest medicament és capaç d'alentir el desgast del cos humà i ajudar-nos a viure amb bona salut fins als 110 o els 120 anys, segons afirmen els investigadors.

Es tracta de la metformina, un medicament comú emprat per tractar la diabetis que perllonga la vida dels animals. Les autoritats nord-americanes han donat el vistiplau per realitzar proves en humans, que començaran el 2016.

L'estudi determina que la metformina augmenta la quantitat de molècules d'oxigen que entren a la cèl·lula intensificant la robustesa i la longevitat. Si els resultats fossin reeixits, una persona de 70 anys podria tenir la salut biològica corresponent a una de 50 anys i viure fins als 120 anys en bones condicions.

"Si retardem l'envelliment, també retrasem totes les seves malalties i patologies", va explicar Gordon Lithgow, un investigadors, que va destacar que es tractaria d'un descobriment "revolucionari".