Les patates molt fregides o el pa molt torrat, augmenten el risc de càncer?

Un estudi posa de manifest els perills de cuinar a molta temperatura determinats aliments

08.02.2017 | 17:03
Les patates molt fregides o el pa molt torrat, augmenten el risc de càncer?

L'Agència de Normes Alimentàries del Regne Unit, dependent del Govern britànic, ha alertat que el consum regular de patates fregides o pa torrat pot augmentar el risc de càncer quan aquests aliments es cuinen a molta temperatura durant molt de temps. La seva advertència es basa en estudis amb animals que han demostrat que una substància anomenada acrilamida produïda quan els aliments amb midó són torrats, fregits o rostits durant massa temps, pot augmentar el risc de càncer.

L'Agència Internacional d'Investigació sobre el Càncer de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) classifica l'acrilamida com un "probable carcinogen humà" i el col·loca en la mateixa categoria de risc que l'ús d'anabolitzants, menjar carn vermella o beure begudes molt calentes.

La FSA aconsella cuinar aquests aliments a temperatures més baixes i menjar-los abans que estiguin massa daurats i argumenta que "hi ha consens científic en què l'acrilamida té el potencial de causar càncer en humans".

Malgrat la seva troballa, alguns experts admeten que hi ha altres hàbits de vida el risc de càncer està molt més consolidat, com el consum de tabac o alcohol i el sobrepès, als quals els consumidors haurien de donar prioritat.

De fet, el Cancer Research UK ha sortit en resposta a aquesta advertència i recorden que el risc associat a l'acrilamida de moment només s'ha observat en animals però no en humans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Les persones no celíaques no han de rebutjar el gluten.
Per què és dolent seguir una dieta sense gluten si no ets celíac?

Per què és dolent seguir una dieta sense gluten si no ets celíac?

Els experts alerten dels riscos d'evitar el gluten si no es pateix la malaltia celíaca

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?<br/>

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?

Descobreix com allargar la vida útil dels aliments que tens a la nevera sense córrer riscos

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

El mexicà Julián Ríos treballa en l'invent des que gairebé perd a la seva mare per la malaltia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

Un projecte fotogràfic revoluciona les xarxes en visibilizar el sucre ocult en nombrosos productes

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema