Pot prendre el sol un nadó d'un any?

La pell d'un infant pot cremar-se amb més facilitat que la d'un adult

02.08.2017 | 15:35
Els petits són més vulnerables.

No es recomana l'exposició solar directa a nens menors de 2 anys, ni tan sols amb mesures de protecció solar. I en el cas que estiguin exposats, per estar a l'aire lliure, han de fer-ho amb fotoprotecció i evitant les hores centrals del dia (12-16 hores).

Així ho explica la doctora Marina Rodríguez, membre de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV), que destaca que s'ha de tenir especial cura amb els menors de 6 mesos, ja que "en cap cas" han de ser exposats al sol, ni tan sols amb protecció.

En anar habitualment vestit, amb l'exposició solar que es rep en els avantbraços, cames, mans, és suficient per obtenir uns nivells adequats de vitamina D. "No es justifica l'exposició solar intensiva en nens per tal d'absorbir vitamina D, a causa al risc de cremades solars i de càncer de pell que això suposa ", sosté l'experta.

En aquest sentit, Rodríguez indica que la fotoprotecció s'ha de fer diàriament en cas d'exposició al sol. "Depèn de la latitud varia la recomanació mínima de fotoprotecció, però com a norma, el recomanable és aplicar productes amb un factor de protecció de 30 o superior. Els fotoprotectors pediàtrics presenten una menor capacitat de produir irritació o hipersensibilitat causa de la seva composició específica, però existeixen alguns productes per a adults minerals o hipoalergènics que també poden ser aptes per a nens ", postil·la la dermatòloga.

Pel que fa a les raons per les quals cal tenir més cura amb la pell dels nadons i nens és perquè es tracta de pells "immadures", comenta, que són més fines i amb un sistema immunològic deficient. "Això fa la seva pell més sensible a la radiació solar, de manera que podrà cremar-se amb més facilitat que la pell d'un adult, i el dany solar rebut generarà un 'efecte memòria' en la seva pell que ho farà més propens a patir càncers cutanis tipus melanoma i no melanoma quan sigui adult. Una cremada solar a la infància deixa una "empremta" més profunda en la tendència d'una persona a presentar problemes cutanis a la vida adulta ", afegeix.

Consells per a l'exposició solar de nens:

- L'exposició solar intensiva en platges o piscines, per exemple, mai s'ha de fer abans dels dos anys.

- Qualsevol exposició solar s'ha de fer amb mesures de protecció adequades: filtres solars, roba, ulleres, para-sols, barrets, etc.

- Sempre evitar l'exposició solar directa en les hores centrals del dia (12-16 hores).

- Els filtres solars s'han d'aplicar 30 minuts abans de l'exposició i renovar-los cada 2 o 3 hores, després del bany, i si se sua molt.

Recordar àrees oblidades: dors dels peus, orelles, coll, clatell, cuir cabellut. "Són zones que estan exposades diàriament i poden patir cremades solars", puntualitza l'experta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Per què cal vacunar-se de la grip?
Per què cal vacunar-se de la grip?

Per què cal vacunar-se de la grip?

El virus no és mortal, però en embarassades o en persones majors de 60 anys pot ser-ho

Quants ous es poden menjar a la setmana?

Quants ous es poden menjar a la setmana?

L'ombra del colesterol sempre ha planat sobre aquest aliment

Remeis casolans per combatre la tos seca

Remeis casolans per combatre la tos seca

Descobreix com evitar-la amb ingredients que tens a casa i acaba amb les molèsties

Per què és dolent per la salut menjar a mitjanit?

Per què és dolent per la salut menjar a mitjanit?

No és convenient ignorar les senyals del rellotge biològic i menjar fora hores

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema