L'interès que ha aixecat el Raconet de Nadal -la botiga que han obert de forma temporal la Fundació Volem Feina i els Artesans del Solsonès- ha sorprès els organitzadors. Ahir se'n va fer l'obertura i durant tot el dia hi van passar solsonins atrets per la iniciativa i perquè ja feia un parell de dies que veien que en el local -una antiga botiga del carrer Castell que actualment estava en desús- s'hi començaven a posar diferents articles i guarnir l'aparador.

El gerent de la Fundació Volem Feina, Carles Viladrich, explica que "les expectatives més optimistes s'han vist àmpliament superades fins al punt que en alguns espais de l'establiment s'han exhaurit els productes exposats". Els responsables fan una valoració molt positiva d'aquest primer dia, tot i que, volen mantenir la cautela perquè ha estat el primer dia d'obertura, coincidint amb el pont d'aquest cap de setmana, i que no es farà una valoració global fins un cop finalitzades les festes nadalenques.

Viladrich explica que la seva entitat es planteja "seriosament" emprendre projectes d'aquest tipus de cara al futur i d'un abast més gran si l'interès es manté. "Segurament serà per altres campanyes importants per al comerç i durant dates assenyalades. Llavors mirarem de preprar-ho millor. Ara ha estat la primera vegada i ho hem fet ràpidament. El proper cop ho prepararíem amb més temps i pensant més bé en com gestionem la iniciativa", afegeix.

La Fundació Volem Feina ja té una altra botiga d'articles de segona mà, però a l'avinguda de Sant Jordi, un punt de la ciutat amb molta menys concurrència. "Amb aquesta iniciativa volem atraure un nou perfil de client. Ara estem ubicats cap als afores de Solsona i la gent hi va expressament. A aquí volem que entrin persones que no solen anar a l'altre establiment", afirma. El grup es dedica a la inserció laboral dels col·lectius més desafavorits. Per part de la Fundació Volem Feina hi haurà tota mena d'articles: roba, complements i ninots de peluix. En una segona planta hi ha mobles d'ocasió. A part, s'hi poden adquirir creacions de caire artístic de membres d'Artesans del Solsonès. També hi col·labora l'escola Arrels II.

L'objectiu de les entitats és vendre els seus productes i donar a conèixer la tasca que fan. L'establiment estarà obert els divendres i els dissabtes des de les 10 del matí i fins dos quarts de 2 i, a les tardes, de les 5 fins a dos quarts de 9. Els dies 23, 24, 30 i 31 s'obrirà en horari de matí.