L'Ajuntament de Solsona preveu congelar les taxes i els impostos per al 2015. El govern presentarà la proposta a debat en el ple extraordinari previst per a avui a les 9 del vespre. La principal novetat per a l'any que ve és la introducció d'una bonificació del 50 % en l'impost sobre vehicles de tracció mecànica per als que causin una menor incidència en el medi ambient per l'ús de combustibles menys contaminants.

Amb la congelació proposada per l'executiu, el rebut de l'IBI, per exemple, es mantindrà igual, ja que el tipus impositiu proposat passa del 0,67 al 0,85, però es compensarà amb una reducció del 22 % del valor cadastral l'any que ve, una rebaixa que beneficiarà els ciutadans en les plusvàlues i l'impost de patrimoni, entre d'altres.

La majoria de modificacions d'ordenances fiscals consisteixen en correccions d'errades tipogràfiques i en l'establiment de nous conceptes fins ara no especificats. La principal novetat per a l'any que ve és la introducció d'una bonificació del 50 % en l'impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als titulars de vehicles que causin una menor incidència en el medi ambient amb l'ús d'energies renovables i menys contaminants que els carburants tradicionals. S'hi podran acollir durant el període de quatre anys els cotxes elèctrics, biomodals (híbrids), de gas, biogàs, gas natural comprimit, metà, metanol, etanol, hidrogen i derivats d'olis vegetals o gas liquat del petroli (GLP).