Solsona realitzarà una prospecció del parc d'habitatges disponibles per acollir famílies refugiades i, des de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, s'estudiaran els tipus de perfils laborals difícils de cobrir amb gent del territori que poden servir per ajudar aquestes persones. Són algunes de les propostes que van sorgir, dijous al vespre, en la primera reunió de la taula d'entitats de Solsona per acollir refugiats sirians, afganesos i eritreus.

Les entitats socials estudiaran les accions que poden realitzar amb el voluntariat per facilitar l'acollida i integració d'aquestes persones. En funció dels recursos disponibles, Solsona determinarà el volum de refugiats que podria acollir, que es preveu que se situï en un màxim de tres o quatre famílies, segons avança l'alcalde i responsable de la regidoria d'Acció Social, David Rodríguez. Així mateix, la ciutat està a l'expectativa de les directrius que doni els pròxims dies el departament de Benestar Social i Família.

En la primera reunió de treball, celebrada dijous, hi van assistir l'alcalde; els regidors de Promoció Econòmica i Salut; la consellera comarcal de Benestar Social; representants de tots els grups municipals; d'entitats socials i econòmiques: SOM, Fundació Volem Feina, Petjades, Mans Unides, Creu Roja del Solsonès, Amnistia Internacional, Càritas Arxiprestal de Solsona-Morunys, Associació Cultural d'Immigrants del Solsonès i Empresaris per al Solsonès; tècniques dels Serveis Socials, la directora de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, així com regidores de l'Ajuntament cardoní.