El Centre Sanitari del Solsonès, gestionat pel Consell Comarcal, disposa, des de principi d'any, d'un nou generador de llum que no es pot utilitzar perquè està pendent d'instal·lar. L'aparell, que va adquirir l'anterior govern de CiU gràcies a una subvenció de la Diputació de Lleida, encara no s'ha pogut posar en servei perquè no disposava d'un projecte d'instal·lació.

Per aquest motiu, durant el tall de subministrament que hi va haver el 25 d'octubre passat, el centre només va poder utilitzar un petit aparell del qual disposa, que tan sols va permetre generar electricitat a la zona d'urgències.

Segons la presidenta executiva del Centre Sanitari del Solsonès, Pilar Fons, quan ERC va entrar al Consell, el juliol, es va trobar que l'aparell estava paralitzat "per falta del projecte d'instal·lació i perquè estava pendent de pagar el lloguer a l'Hospital Pere Màrtir Colomés". Ara, el projecte ja està fet i només hi ha pendent la instal·lació que "esperem que sigui al més aviat possible", assegura.