L'Associació Fènix impulsa conjuntament amb la Fundació SHE una campanya per promoure que no es consumeixi tabac adreçada al professorat dels nois i noies d'ESO. La campanya es basa en un seguit de sessions, xerrades i tallers que s'estan duent a terme en els centres educatius de Solsona i Cardona.

La suma d'esforços de Fènix i la Fundació del prestigiós cardiòleg Valentí Fuster es deu a la consciència de les dues entitats de la importància que té el tabaquisme en el desenvolupament de certes patologies. Per això, aposten per dur a terme aquesta campanya de sensibilització i prevenció entre els més joves.

Les sessions d'aquesta campanya es duran a terme en els centres educatius dels dos municipis fins al mes de maig. A partir d'explicacions i treballs en grup, es pretén que els professors es nodreixin d'eines perquè els adolescents reflexionin i generin debat sobre les conductes de risc associades al tabaquisme, els beneficis que comporta seguir un estil de vida saludable, desmuntaran falses creences sobre el tabac i desenvoluparan una actitud positiva cap al no consum de tabac.