En un comunicat conjunt que han publicat les delegacions de Càritas Diocesana de Solsona, Lleida i l'Urgell han manifestat la seva intenció d'acollir els refugiats de la guerra de Síria que puguin arribar al nostre país.

L'associació cristiana, que disposa d'un programa d'acollida, d'habitatges solidaris i altres programes específics d'atenció, diu que està "preparada per quan les autoritats ho vegin convenient" i que promouran l'acollida de qualsevol persona que estigui en una situació de vulnerabilitat. Aquesta és una tasca que Càritas ha desenvolupat des de la seva creació i en aquest context de crisi continua "sense fer cap distinció de sexe, edat, religió o origen".

També expressa en el comunicat que les solucions polítiques hauran de ser globals perquè la situació actual de desplaçament forçat no té similituds amb cap que s'hagi viscut abans i que Europa no pot seguir en "aquest desgovern i indiferència, rentant-se les mans quan és una part activa en la creació d'aquest desequilibri a escala mundial".