La recollida porta a porta de les escombraries que es du a terme al municipi de Sant Llorenç de Morunys obté uns resultat globals que gairebé doblen els de la recollida selectiva mitjançant contenidors que es realitza a la resta de la comarca del Solsonès. Així, mentre que el conjunt de la comarca té un percentatge de recollida selectiva del 37,45 % respecte del total de residus municipals recollits, el sistema de Sant Llorenç aconsegueix recollir el 67,61 % de selectiva respecte del total. La xifra de recollida selectiva a nivell català se situa al 38,93%, segons les dades que ha fet públiques l'Agència de Residus de Catalunya i que corresponen a l'any 2015.

D'aquesta manera la quantitat de residu de recollida selectiva per habitant i any que s'obté a Sant Llorenç és de 358 quilos per habitant, molt per sobre dels 176 quilos que s'obtenen al Solsonès i dels 192 de la mitjana catalana.

La capital de la vall de Lord va implantar el sistema de recollida porta a porta l'any 2012 i l'aplica per a totes les fraccions excepte el vidre. Els dilluns, dimecres i dissabtes es fa la recollida de la fracció orgànica, i pel que fa als bolquers, la recollida es fa els dilluns, dimecres i divendres. Els envasos es recullen dos cops per setmana, els dilluns i dijous, i el paper i la fracció resta una vegada a la setmana, el dimecres i el divendres respectivament. A més, la vila disposa d'un punt d'emergència perquè els veïns que no puguin deixar els residus corresponents al carrer per tal que els recullin, els puguin dipositar en el contenidor adequat fora de les hores que es fa la recollida. Amb aquest sistema, el municipi pot tenir un control molt més acurat de quins són els veïns o els edificis que fan el reciclatge correctament i, en cas de detectar alguna infracció, posar-hi remei d'una manera més efectiva.

Aquests bons resultats i l'increment de les despeses municipals pel fet de no reciclar les deixalles correctament van comportar que, en el darrer ple del Consell Comarcal, el regidor de Medi Ambient, Albert Bajona, ja apuntés la possibilitat que la resta de municipis de la comarca acabessin implantant el sistema de recollida porta a porta en un futur proper.