Alternativa per Solsona-CUP (ApS-CUP) organitza aquest dissabte una caminada popular per la ciutat que té l'objectiu d'elaborar un mapa de les barreres arquitectòniques de Solsona. L'activitat es realitzarà en grups de 4 persones als quals s'assignarà una zona determinada de la població i un mapa perquè pugui anotar les barreres que trobi en l'espai que se li ha adjudicat.

Òscar Garcia, portaveu d'ApS-CUP a l'Ajuntament de Solsona, ha explicat que "en funció de la gent que dissabte vingui a participar en la iniciativa, cobrirem tota la ciutat o només una part". Els organitzadors animen elsque hi vulguin participar a portar bicicletes, carrets de la compra, cotxets, maletes o qualsevol objecte que pugui dificultar la marxa i faci més senzill detectar els obstacles. El punt d'inici de les rutes de la caminada és la font de Canaletes, al passeig, a les 4 de la tarda, i es preveu que l'activitat tingui una durada de dues hores. Garcia diu que s'han posat en contacte amb l'agrupament escolta i l'esplai de la població perquè puguin participar a la caminada i amb la col·laboració dels infants es pugui cobrir una part més gran de Solsona.

El portaveu d'ApS-CUP ha explicat que al programa electoral de la formació ja havien previst la realització d'aquesta activitat participativa per detectar les barreres arquitectòniques que dificulten la mobilitat als espais públics. Quan l'Ajuntament va posar en marxa el correu electrònic per a la participació dels ciutadans en aquest tema,"vam comunicar-los que nosaltres duríem a terme la caminada i els transmetríem els resultats de l'activitat". Garcia diu que "el que recollim de la ciutadania els ho farem arribar, perquè ho incloguin en la seva llista de barreres a suprimir".