Quan falten deu dies perquè finalitzi la convocatòria d'ajuts per al foment de la implantació empresarial i la creació d'ocupació de l'Ajuntament solsoní, s'han rebut només sis peticions amb una previsió inicial d'atorgament de 8.000 euros, malgrat que l'assignació total per a aquest any és de 25.000 euros. Tot i això, 17 persones més s'han mostrat interessades en aquests incentius i és previst que una bona part presenti la documentació necessària els propers dies. Ja en edicions anteriors el sol·licitants van presentar la documentació necessària per acollir-s'hi aprofitant al màxim el termini marcat, que finalitza el dilluns 31 d'octubre.

També es poden acollir a aquesta línia d'ajuts empreses existents sempre que facin una inversió considerada una millora d'innovació i competitivitat del negoci. Les bases d'aquesta convocatòria, la quarta del consistori solsoní, es van modificar en diversos punts respecte de les anualitats anteriors. Així, per exemple, ja no és necessària una antiguitat mínima de l'activitat i s'ha reduït de 5.000 a 3.000 euros la inversió mínima per accedir a l'ajut. Per a la línia d'incentius d'ocupació, els treballadors contractats poden tenir el veïnatge administratiu no només a Solsona, sinó al conjunt de la comarca i també a Cardona, i estar a l'atur i inscrits al Servei Connectem de l'Agència de Desenvolupament Local. L'import màxim per beneficiari, a més, puja de 2.500 a 3.000 euros. Per a inversions, s'incrementa de 1.000 a 1.500 euros l'import màxim; i per a la creació d'ocupació, se subvenciona amb 500 euros cada nou lloc de treball, amb un augment en funció del perfil de la persona contractada, fins a un sostre de 1.500 euros.

De les sis sol·licituds cursades aquest any fins avui només dues corresponen a negocis nous, mentre que la resta o bé han demanat l'ajut d'ocupació, o bé han realitzat una inversió per innovar. Les dues activitats de nova creació són una empresa de serveis per a la modernització i el manteniment de granges d'animals i una altra de serveis relacionats amb l'activitat física i l'esport. L'any passat es van registrar 21 sol·licituds d'ajut, de les quals 18 van acabar sent-ne beneficiaris, d'una dotació concedida de 20.120 euros.

Les empreses interessades a accedir als ajuts poden adreçar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament fins a final de mes i poden trobar la documentació necessària a l'apartat de documents de Promoció Econòmica del web municipal.