Marcel Camps, portaveu de la Comissió Canalda 1.100 anys, creu que, «des que l'exalcalde d'Odèn va proposar que Valentí Garrigasait fos l'alcalde pedani, la relació amb la comissió s'ha anat deteriorant sense que en sapiguem les causes» i apunta que «darrerament l'Ajuntament de la pedania ja no havia col·laborat en la tradicional caminada».

La sensació que tenen des de la comissió és que se'ls ha «expulsat» perquè «durant la primera quinzena de maig s'ha hagut de desallotjar la sala i la saleta de pas i lliurar les claus». Per a Camps, «no ens imaginem, per exemple, que l'Ajuntament de Barcelona fes fora del local el Centre Excursionista de Catalunya, o l'Orfeó Nova Solsona o altres entitats haguessin de marxar del casal perquè els fa fora el consistori solsoní». Tot i l'existència de l'ordenança, Marcel Camps lamenta que se'ls obligui a retirar «tot el material que hem acumulat, que ens servia per organitzar activitats i que ara perilla que no les puguem fer».

En disset anys, la comissió Canalda ha organitzat o impulsat 16 festes majors de tardor, 14 caminades populars, 12 llibres, ha arranjat quatre ponts i tres fonts, i ha editat 128 fulls informatius. També ha organitzat exposicions, simposis, concerts i ha participat en projectes sobre entorn natural.