El gegant informàtic Microsoft substituirà la marca "Nokia" per "Microsoft" en els nous telèfons que fabriqui, després de tancar l'adquisició de la divisió de telèfons mòbils de la companyia finlandesa el passat 25 d'abril.

La informació, avançada aquest dimecres pel portal tecnològic nord-americà The Verge, va ser confirmada per la divisió de Nokia a França, que en el seu perfil oficial de Facebook ha indicat que "en els pròxims dies" deixarà de dir-se "Nokia" per passar a ser "Microsoft Lumia ".

Microsoft, per la seva banda, ha evitat comentar la notícia de moment. Així, els telèfons Nokia Luma es diran a partir d'ara Microsoft Lumia.

La marca "Nokia" seguirà sent usada per la companyia finlandesa, ja que només va vendre a Microsoft la seva divisió de telèfons mòbils.

El passat 25 d'abril, Microsoft va tancar definitivament l'adquisició de la divisió de telèfons mòbils de Nokia per 7.500 milions de dòlars, i va passar a controlar així al segon major fabricant de telèfons mòbils a nivell mundial, només per darrere de Samsung.

Amb la compra, Microsoft també es va assegurar una plataforma per al seu sistema operatiu per a mòbils i tauletes, Windows Phone, fins ara incapaç de competir "de tu a tu" amb Android, de Google, i iOS, d'Apple.

Al juliol, el conseller delegat de Microsoft, Satya Nadella, va anunciar un pla de retallada de plantilla de 18.000 llocs de treball, la majoria dels quals corresponen a extreballadors de Nokia incorporats a l'empresa nord-americana després de l'adquisició.