Sony ha patentat un guant que funciona com a comandament en els jocs o experiències de realitat virtual. El guant permet fer un seguiment del moviment de la mà, però també interactuar amb els objectes al món de la VR. El 1989, Nintendo va llançar al mercat el seu Power Glove, la qual cosa en teoria era un comandament per a videojocs 'wearable' que es col·locava com un guant a la mà del jugador.

Encara que el producte, precisament, no triomfés, sí que comparteix la base amb la patent de Sony que els guants poden tenir un futur dins del món 'gamer', sobretot ara que és l'any de la realitat virtual. Es tracta d'un guant compost per diferents sensors, entre els quals s'inclouen aquells capaços de recollir i enviar informació al programari sobre la posició dels dits, de manera que el programa pugui reconèixer, per aquest emplaçament dels dígits, si estan entrant en contacte amb un objecte físic dins del món virtual.

Atès que està destinat a funcionar amb jocs del sistema VR de la companyia, el PlayStation VR, si, per exemple, els dits es col·loquen en forma de pistola, el programari ho interpretaria com que s'està sostenint l'arma de foc, la qual cosa faria que es pogués disparar, recarregar o, fins i tot, executar algun tipus de cop amb ella.

Aquest i altres exemples, com el puny tancat en vertical que s'interpreta com si s'estigués subjectant una espasa, estan recollits en els esbossos de la patent que es troba registrada a l'Oficina de Patents i Marques d'Estats Units (USPTO). A més de la patent que parla del guant sencer, Sony també ha realitzat el registre d'una altra que només abastaria el dit polze i una tercera que parla dels sistemes i mètodes perquè l'usuari tingui algun tipus de resposta quan interactua amb el contingut del món virtual.

A pesar que es tracti d'una interessant tecnologia que podria arribar a sortir al mercat per acompanyar la PlayStation VR, també pot ser que es quedi només sobre paper i que mai s'arribi a fer realitat.

El proper 15 de març Sony donarà més pistes sobre els seus plans dins de la realitat virtual en la conferència de desenvolupadors i podria donar nous detalls del guant.