La presència catalana a la 12ena edició del MWC registrarà aquest any el nombre més gran d'empreses en una edició del Mobile amb 105 societats, superant per primera vegada el llindar de les 100 empreses, segons ha subratllat Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Coneixement. D'aquestes 105 empreses catalanes que participaran en el MWC, 68 estaran ubicades al pavelló que la Generalitat tindrà a la part central del saló. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha intervingut en l'acte de presentació de les activitats de MWCB i en el seu discurs ha destacat ''la bona sintonia'' entre les tres administracions que formen part de la Fundació: l'administració central, el Govern i l'Ajuntament.

Els representants de les tres administracions, José María Lassalle, secretari d'Estat per la Societat de la Informació i l'Agenda Digital i vicepresident de la Fundació MWC, Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Coneixement i també vicepresident del patronat, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presidenta de la Fundació, ha destacat en els seus discursos la col·laboració entre les tres institucions.

El Pavelló de la Generalitat disposarà de 800 metres quadrats a la part central del MWC i el Pavelló del govern espanyol tindrà 600 metres quadrats, també en la part central del saló.

Baiget ha destacat l'esforç que ha fet la Generalitat per captar noves empreses i ha subratllat que en aquesta edició del MWC la presència d'empreses catalanes serà la més gran fins ara registrada en una edició del Mobile fins arribar a les 105 empreses, 17 més que en l'edició de l'any passat, de les quals 68 formaran part de l'estand de la Generalitat.

La Generalitat, a través d'Acció i la secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital disposarà e tres espais diferenciats al Mobile, sumat per primera vegada un estand dedicat exclusivament a empreses de l'àmbit dels drons (Catalonia Drones). En total, la Generalitat tindrà 1.000 metres quadrats, els 800 metres quadrats del pavelló central i 260 metres per als altres dos espais.

Baiget ha destacat en la seva intervenció que el MWC no és només un ''aparador'' per a les empreses que hi participen sinó que són una ''oportunitat'' per implantar la presència de les empreses catalanes al món.

Baiget també ha destacat que la col·laboració entre les tres administracions és una exemple de bona col·laboració que serveix per amplificar l'impacte del MWC no només en la setmana del Mobile sinó perquè el seu efecte sigui extensiu a tot l'any.

Amb l'objectiu d'intensificar l'impacte del Mobile a tots els sectors de l'economia, el Govern ha posat en marxa per primera vegada una iniciativa que permetrà que 100 empreses catalanes que no són específicament del sector de les TIC aprofitin les oportunitats que les tecnologies mòbils poden aportar als seus negocis gràcies a les novetats que es presenten en el Mobile.

Aquestes empreses són dels sector de l'alimentació, el disseny, l'habitat, la formació, l'energia, la cultura, l'esport o l'hostaleria, entre d'altres.

Lassalle ha destacat en la seva intervenció que a l'estat espanyol hi ha 39 milions de línies de mòbils, cosa que suposa 88 línies per cada 100 persones. Amb aquest cens de telefonia mòbil, el MWC és ''una finestra inigualable'' per conèixer les tecnologies.

El conseller delegat de Fira de Barcelona, Agustí Serrallonga, ha reflexionat que la celebració del Mobile a Barcelona no té un efecte ''neutre'' sinó que es tracta d'una avantatge competitiva per Barcelona en relació amb el sector de la quarta generació digital.

Ada Colau ha explicat que l'aposta de l'Ajuntament de Barcelona per al Mobile permetrà que aquest any el nombre d'empreses 'start ups' presents a l'estand de Barcelona Activa és multipliqui i passi de les 10 que hi havia l'any passat a les 24 que estaran present aquest any.

Per l'alcaldessa la celebració del Mobile a Barcelona és una oportunitat per conèixer noves tecnologies digitals destinades a la cohesió social i al fre de les desigualtats socials.

Colau ha destacat també en la seva intervenció ''la bona sintonia'' entre les tres institucions públiques: l'administració central, l'Ajuntament i el Govern ''que no es dona en massa ocasions'', ha reblat.