La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat una multa a Atresmedia de 270.002 euros per incomplir la Llei General de Comunicació Audiovisual en emetre en horari protegit per a menors la pel·lícula 007: Licencia para matar amb la qualificació d'apta per a tots els públics.

Segons la resolució, la CNMC considera que Atresmedia és responsable de la comissió de dues infraccions administratives greus, per haver emès la pel·lícula al seu canal Mega el dia 26 d'octubre del 2015 a mitja tarda en hores de protecció reforçada.

L'organisme estima que per la temàtica abordada, escenes i imatges, 007: Licencia para matar presenta uns continguts audiovisuals inadequats per als menors de 12 anys, que poden resultar perjudicials per al seu desenvolupament físic, mental o moral. Estableix que aquests fets incompleixen el que es disposa en l'article 7.2 de la LGCA i en l'article 7.6 de la mateixa, en relació amb les conductes tipificades en els articles 58.3 i 58.12.

Per això, la CNMC ha imposat a Atresmedia dues sancions per import total de 270.002 euros.

L'organisme sancionador recorda que Atresmedia Corporació de Mitjans de Comunicació podrà interposar recurs contenciós-administratiu contra aquesta decisió davant l'Audiència Nacional, en un termini de dos mesos a partir del dia després de la seva notificació.

Competència pren aquesta decisió just després d'haver anunciat ahir la imposició d'una altra multa contra Mediaset per excedir el temps màxim d'emissió de publicitat, i incoar un expedient a Ràdio Televisió espanyola per emetre publicitat encoberta durant el programa Masterchef.