n Des d'avui i fins diumenge es podrà adquirir el disc de La Marató a través de Regió7 i 14 mitjans més. Un àlbum doble que commemora el 25è aniversari del programa solidari de TV3. Coincidint amb l'inici de la venda, aquesta nit a les 23.50 h, TV3 repassarà el making of d'aquesta 12a edició del disc més venut i més solidari de Catalunya, on han participat artistes com Ana Belén, Nek, Sole Giménez, Ramon Mirabet, Los Manolos, Mónica Naranjo i Ainhoa Arteta, entre d'altres.

Obre el disc i el programa de making of l'espectacular Avui vull agrair, una adaptació del cèlebre tema Amazing Grace cantada per la figuerenca Mónica Naranjo, amb el primer videoclip que s'ha pogut gravar a l'interior del temple de la Sagrada Família de Barcelona. A la cançó també hi participen la Polifònica de Puig-reig i la banda de Gaitas Xuntanza de Catalunya.

A Sant Sebastià, la soprano Ai-nhoa Arteta barreja la seva veu lírica amb la veu trencada de Pablo López per donar una nova vida al clàssic Vivo per lei d'Andrea Bocelli. A Milà, els tres cantants de Il Volo posen lírica al Without You de Harry Nilsson. A Madrid, Ana Belén ha adaptat al català una de les perles del seu repertori: Desde mi libertad.

Un clàssic com Angie, dels Rolling Stones, l'ha versionat una heterogènia barreja d'artistes: una cantant d'arrels jazzístiques (Clara), una veu emergent de la rumba catalana (Maria Cambray) i un grup de pop-rock (Cybee). L'eurovisiva Edurne canta en català Titanium, l'èxit de David Guetta, i Los Manolos posen rumba al I Will Survive de Gloria Gaynor.

Al programa es podrà veure també com solistes, músics i orquestres graven per separat i la màgia de l'estudi de gravació aconsegueix unir-los en una sola veu: és el cas de la superestrella italiana Nek, que enregistra la veu de Perquè la vida és així (A whiter shade of pale), mentre que l'orgue que sona a la peça és el del monestir de Poblet i l'acompanyament de l'Orquestra de Cadaqués es grava a l'Auditori de Barcelona.

En el making of del disc, els artistes parlaran també de la seva relació, directa o indirecta amb l'ictus, malaltia a què està dedicada La Marató d'enguany, juntament amb les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques: «em van dir que mai més podria tocar la guitarra o la trompeta», diu la cantant Maria Cambray, que va aconseguir recuperar-se satisfactòriament d'un ictus fa uns quants anys.