El Servei d´Idiomes del Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) oferirà, a partir del curs 2015-2016, dos cursos monogràfics de japonès i rus. Amb aquests dos monogràfics, l´oferta del Servei passa dels sis idiomes que oferia fins el curs 2014-2015 (anglès, alemany, francès, italià, català i castellà) als vuit que impartirà a partir del mes de setembre. Els alumnes que superen els cursos, de 120 hores de durada, reben una acreditació oficial que expedeix el Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

L´anglès continua sent la llengua més demandada pels usuaris del Servei d´Idiomes d´UManresa. A banda de l´alumnat extern a la institució, cada vegada són més els alumnes universitaris que aposten per completar la seva formació en aquesta llengua, ja que obtenir el nivell B2 d´una llengua estrangera és un requisit indispensable per obtenir el títol de grau.

En aquests moments, el Servei d´Idiomes ofereix una àmplia oferta de cursos d´anglès, que van, des del nivell inicial fins al més alt, el Proficiency. En el cas de l´alemany i el francès, s´imparteixen el primer i el segon nivell. L´italià, el japonès i el rus s´imparteixen com a monogràfics, amb dos nivells d´italià, un de japonès i tres de rus.

Pel que fa als monogràfics, per al curs 2015-2016, el Servei d´Idiomes ha programat una nova edició del curs "Slow English", pensat per a persones que volen aprendre aquest idioma sense pressa i sense la pressió dels exàmens. També es repetiran els monogràfics ´Oral skills´, per a aquells que volen millorar les habilitats orals, i "Supercharge your English" adreçat a persones que ja coneixen l´idioma però que per manca de pràctica el poden perdre si no en treballen el manteniment i l´autonomia comunicativa.

L´oferta de monogràfics es completa amb el curs de català bàsic per a alumnes de fora de Catalunya i un curs de català de nivell D que s´imparteix en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística per a aquells que volen acreditar aquest nivell de coneixement de la llengua. Pel que fa al castellà hi ha un curs adreçat a estudiants internacionals en el marc del programa d´acollida que s´ofereix als alumnes estrangers abans d´iniciar el curs acadèmic; i dos cursos de nivell 1 i 2 de castellà per a alumnes estrangers que s´imparteixen durant el curs acadèmic.

La inscripció per a tots aquests cursos es podrà formalitzar entre els dies 1 i 18 de setembre de 2015 a l´espai web del Servei d´Idiomes.

Serveis adreçats a les empreses

El Servei d´Idiomes d´UManresa ofereix, a banda dels cursos generals i monogràfics, tot un seguit de serveis adreçats a les empreses. Aquests serveis, que cada vegada tenen més demanda, s´adapten a les necessitats concretes de cada empresa i inclouen, des dels serveis de traducció i correcció, fins a l´organització de cursos d´idiomes per al personal de les empreses, tant convencionals com adaptats a les necessitats lingüístiques del sector concret en el qual es mou la companyia. Durant el curs 2014-2015, el Servei d´Idiomes ha impartit formació a 200 treballadors de dotze empreses del territori.

El Servei d´Idiomes d´UManresa ha experimentat un gran creixement des que es va posar en funcionament el curs 2010-2011. Va començar amb quatre cursos, 93 alumnes i 3 professors. En l´actualitat el nombre de cursos supera la trentena, els alumnes ja passen dels 700 alumnes i l´equip de professorat està integrat per una vintena de professionals.