Entre els estudiants que el proper curs faran el primer curs del grau de Fisioteràpia i el de Logopèdia a la FUB-UManresa n'hi haurà 93 de francesos. Són el doble respecte de l'any passat, quan van ser 45. Enguany, 88 faran Fisioteràpia i 5, Logopèdia. L'any passat van ser 43 i 2, respectivament.

Segons fonts de la FUB-UManresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, la dificultat que hi ha a França per accedir als estudis de Fisioteràpia, que inclou superar un examen molt complicat per optar a una de les poquíssimes places que hi ha disponibles, és el que fa que molts estudiants decideixin marxar a un altre país a estudiar. Per explicar l'increment tan important d'un curs a l'altre, a aquest fet hi afegeixen l'efecte del boca-orella dels que ja han passat per la FUB.

Pensant en aquests i en tots els alumnes estrangers de nova incorporació, entre el dilluns 7 de setembre i el 18 de setembre, la FUB organitza la segona edició d'un programa d'acollida gratuït al qual, de moment, s'han apuntat més de quaranta alumnes. Durant les dues setmanes d'acollida, els alumnes faran cada dia quatre hores de classe de castellà, als matí, i en dedicaran un parell a introduir-se en el llenguatge de la fisioteràpia, durant les tardes. Els dimecres a la tarda es reservaran per fer visites. L'any passat hi van participar una trentena d'alumnes francesos.