1400 escolars aprendra a fer servir un desfibril·lador entre els dies 24 i 28 d'octubre a Manresa, en una iniciativa que pretén formar els alumnes sobre com actuar en cas de d'aturada respiratòria. La mimi marató, organizada per l´Ajuntament de Manresa, Reanima, TSC, coincideix, a més, amb la commemoració del Dia Europeu de la conscienciació de l´aturada cardíaca.

Els alumnes que participin en la mini marató rebran formació teòrica i pràctica sobre com utilitzar un desfibril·lador i com han actuar en cas d´aturada cardiorespiratòria. La formació s´adreça a alumnes de sisè de primària, ESO i cicles formatius de grau superior. La iniciativa es troba dins del projecte 'Manresa, ciutat cardioprotegida', que ha permès la instal·lació de 31 desfibril·ladors en diversos espais públics de la ciutat.

Aquesta serà la primera vegada que es duu a terme un projecte formatiu d´aquestes característiques adreçat a alumnes de formació obligatòria. La formació anirà a càrrec d´instructors de les diferents entitats implicades en la iniciativa i d´estudiants de quart curs d´Infermeria.