Segueix-nos a les xarxes socials:

Tren del ciment de la Pobla de Lillet

Un itinerari breu per indrets que mereixen ser visitats i amb parada al Museu del Ciment i els Jardins Artigas

Tren del ciment de la Pobla de LilletFGC

El Tren del Ciment del Berguedà ressegueix la línia que històricament unia la fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug i Guardiola de Berguedà, des d’on partia una ruta de ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa. Amb origen industrial, el tren ha estat reconvertit ara en atractiu turístic apte per a tota la família. La seva locomotora dièsel i els seus quatre vagons verds llampants prometen fer passar una bona estona a petits, captivats pel soroll del motor i els sotracs de la via, i a grans, embadalits amb el paisatge.

El tren del ciment té 4 estacions: La Pobla de Lillet, La Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu de Ciment-Castellar de n’Hug, i el recorregut total és de 3,5 km els quals es realitzen en 20 minuts. Els viatgers, 25 per trajecte, poden pujar i baixar en qualsevol de les parades, fer una visita, i reprendre el recorregut.

El tren fa un itinerari breu per indrets que mereixen ser visitats. A La Pobla de Lillet, a banda de passejar pel seu nucli antic, podrem descobrir els Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí i considerats una de les joies del Berguedà. Es visiten en poc més de 30 minuts i ofereixen una faceta del treball de Gaudí poc coneguda. Fonts, passarel·les i escultures a peu de riu li donen un encant especial.

L’altra parada obligada és el Museu del Ciment, a l’antiga fàbrica Asland. Com s’hi treballava i la importància que va tenir aquesta empresa per a la comarca en l’època de la industrialització són algunes de les coses que s’hi pot aprendre.

A tenir en compte: El Tren del Ciment funciona d’abril a mig novembre.

Tren del ciment

www.trendelciment.cat

Prem per veure més contingut per a tu