El CatSalut ha desestimat el recurs que va fer la societat de professionals de la salut Equip d'Atenció Primària Igualada Nord, que aspirava a la gestió del nou ambulatori d'Igualada. Aquesta resolució confirma l'adjudicació provisional a favor del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), que ja gestiona actualment l'Hospital d'Igualada. El recurs al·legava que el Consorci estava participat el 60% per l'Institut Català de la Salut i, així, incorria en una suposada il·legalitat en participar en el concurs que el mateix ens convocava.

Fonts del CSA han comentat a Regió7 que "tenim la confirmació per part del CatSalut que el recurs contra la participació de la nostra entitat en la concurrència ha estat resolt negativament". Es confirma d'aquesta manera l'adjudicació provisional al Consorci que va fer fa un mes l'administració del CatSalut mitjançant el concurs on va competir amb la societat de professionals. Des del CSA es recorda, però, que "es tracta d'una adjudicació provisional i caldrà esperar el sí definitiu". Aquesta adjudicació definitiva ha de ser publicada al Diari Oficial de la Generalitat.

Medi propi o no?

La polèmica sobre el concurs per la gestió del nou ambulatori ve de lluny. L'Ajuntament d'Igualada va votar el 2009 perquè la concessió per a la gestió del nou equipament sanitari no es fes per concurs, sinó que es derivés directament al Consorci Sanitari.

Quan el CatSalut ho va posar a concurs, tant l'Ajuntament igualadí com el sindicat CCOO van posar el crit al cel perquè el consultori "cauria en mans privades". L'EBA que aspirava a la gestió ha parlat de "pressions", i una vegada coneguda la resolució va presentar un recurs al·legant que les bases dels concursos d'aquest tipus fixen que no hi pot participar un medi propi, és a dir, un ens com el Consorci, participat per l'Institut Català de la Salut. Olga Pané, gerent del Consorci, va veure "injustificat" el recurs. Pané argumenta que "només és medi propi l'ens que ho fa constar en els seus estatuts".