27 de agost de 2014
27.08.2014

Martorell comença les obres de construcció del nou parc de les Solanelles

El projecte té com a finalitat principal millorar la connexió entre el barri de Buenos Aires i el Molí Fariner i el cementiri municipal

27.08.2014 | 00:00
Primers moviments de terra al futur parc de les Solanelles

L'Ajuntament de Martorell està executant les obres d'urbanització del parc de les Solanelles, que permetrà reordenar la zona oest del barri de Buenos Aires, un nou parc urbà, de 5,5 hectàrees situat darrere de l'Hospital Comarcal Sant Joan de Déu i en un punt estratègic per a la mobilitat del municipi. L'actuació té com a elements més destacats la construcció d'un passeig mirador, la millora de la connexió entre el barri de Buenos Aires i el Molí Fariner i el cementiri municipal, la construcció de 220 places d'aparcament gratuït i la reordenació viària d'accés al servei d'urgències de l'hospital i de l'escola Juan Ramón Jiménez.
L'any 1991 el pla general d'ordenació urbana de Martorell va qualificar aquests terrenys de zona verda. Durant aquests 23 anys no s'ha desenvolupat pel fet que eren de propietat privada no inclosos en cap polígon d'actuació. L'Ajuntament era propietari de 2.000 m2 que envolten el Molí Fariner. El tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Serveis Urbans de l'Ajuntament, Xavier Fonollosa, ha posat en relleu que "l'adquisició i urbanització dels 12.000 m2 de terrenys que eren de propietat privada ens permet avançar de manera decidida en l'execució d'aquest gran parc urbà i abordar en aquesta primera fase els problemes que més ens afecten els ciutadans de Martorell".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook