Les tres parròquies d'Igualada han tornat a recuperar l'antic casal que tenen al passeig de Verdaguer. Diversos col·lectius de joves van ocupar el 2013 de sorpresa l'espai -rebatejant-lo com l'Espai pels Somnis- i aquest dijous, també de sorpresa, el van perdre. Els Mossos d'Esquadra van entrar-hi a dos quarts de 7 del matí amb l'objectiu de desallotjar-lo, però no va caldre fer fora ningú perquè, de fet, no hi havia cap persona a l'interior.

Els col·lectius ja sabien que tard o d'hora vindrien els agents de la policia perquè una sentència judicial obligava els col·lectius que fins ara hi desenvolupaven activitats a abandonar les instal·lacions. No era la primera vegada que els Mossos anaven al casal amb la intenció de desallotjar-lo. El dia 27 de novembre, però, prop de 150 persones s'hi van concentrar al davant per evitar-ho i, finalment, es va suspendre l'operació.

L'advocat dels col·lectius de joves, Andrés García, denuncia que els agents de la policia catalana van entrar-hi sense haver notificat que hi anirien. "En aquests casos es dóna un marge de dies perquè les persones que hi són dins tinguin temps de treure tot el material. Però ningú no ens ha dit res. Estem estudiant de redactar una queixa judicial", explica a Regió7.

Responsables dels col·lectius es van assabentar de la presència dels Mossos perquè un veí els ho va comunicar. Més tard, joves que feien ús de l'espai des de feia gairebé tres anys van anar-hi, però poca cosa van poder-hi fer. El grup de persones que s'hi van concentrar van dificultar el pas de vehicles pel passeig de Verdaguer de forma intermitent a les 11 del matí. Diversos operaris van entrar després dels Mossos per tapiar totes les finestres amb totxanes per impedir-hi l'accés.

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Igualada obre la porta als joves de l'Espai pels Somnis a integrar-se al projecte de Cal Badia, que pretén recuperar aquest antic espai de la ciutat per a les entitats juvenils. El segon tinent d'alcalde, Jordi Pont, explica que "el projecte va néixer per la demanda de diverses entitats de joves que deien que necessitaven un equipament. Els de l'Espai dels Somnis no n'han volgut formar part".