El ple de Castellví ha demanat a la revisió de les actes d'empresonament provisional dels membres del Govern català i dels responsables de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament. Però la proposta de govern introduïa els termes com d'expresident i exconsellers, que els convergents van intentar modificar sense èxit. Els primers fa un mes que són a la presó i els Jordis, prop d'un mes i mig. L'Ajuntament va prendre l'acord en el dar-rer ple municipal.

La moció, que expressa igualment «el respecte escrupolós a les decisions judicials dins el marc del nostre estat de dret», va ser presentada per Junts per Castellví-CP i va ser aprovada per sis vots a favor, dos en contra i una abstenció.

Joan Carles Ventura, de Fem Poble-AM, va demanar d'afegir els noms de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Ventura va reclamar diàleg i negociació. El regidor no adscrit Pep Massana i dos dels regidors de CiU, Carles Pitart i Josep M. Mitjans, van ser els que van mostrar més discrepàncies amb el text. Massana va retreure al govern que parlés d'expresident, i va afirmar: «No m'agrada gens que es parli d'exvicepresident, no m'agrada gens que es parli d'exconsellers, i que un partit botxí ara es converteixi salvador».