14 de abril de 2018
14.04.2018
40 Años
40 Años

"Malversació és gastar 87 milions d'euros en reprimir els que volien votar l'1-O"

El president del Parlament respon el Govern Rajoy que no accepta les amenaces i que lluitarà per formar un govern per avançar cap a la república

14.04.2018 | 11:17
"Malversació és gastar 87 milions d'euros en reprimir els que volien votar l'1-O"
Roger Torrent adreçant-se als 300 assistents al sopar de la república d´Igualada

"No estem disposats a acceptar cap amenaça d´aquells que sistemàticament han reprimit els nostres drets". Són paraules del president del Parlament de Catalunya, el republicà Roger Torrent, que anit, a Igualada en un sopar davant de 300 militants, va respondre el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que gastar diners d´una institució com el Parlament per iniciar un procés judicial contra les decisions del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, no és un delicte de malversació. I es va demanar en veu alta si no ho és més gastar diner públic per reprimir els catalans que volien votar el dia 1 d´octubre.

"Malversació és gastar 87 milions d´euros en reprimir els que volien votar l´1-0", va afirmar Torrent, recordant el cost que havia tingut el desplegament de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional entorn de la data del referèndum a Catalunya. La mesa del Parlament va aprovar aquest divendres amb els vots a favor de JxCat i ERC presentar una denúncia contra el jutge Pablo Llarena per no deixar sortir de la presó al candidat Jordi Sánchez per ser investit president de la Generalitat en el ple que s´havia de celebrar divendres. Llarena no va atendre la petició del Comitè dels Drets Humans de l´ONU que demanen que es respectin els drets polítics de Sánchez. El ministre Íñigo Méndez de Vigo havia advertit al matí que hi podria haver aquest delicte de malversació.

Torrent, amb un to una menys institucional del que en ell és habitual, va compartir amb els militants d´ERC que "no estem disposats a acceptar cap amenaça d´aquells que sistemàticament han reprimit els nostres drets" i va afegir que "el Parlament prendrà totes les decisions que faci falta per defensar els drets d´aquest país".

Torrent va recordar en la seva intervenció els presos polítics catalans i els que s´han exiliat i es va comprometre a lluitar perquè els primers deixin les cel·les i els segons puguin tornar a casa. Per aconseguir-ho, per tenir els presos alliberats, els exiliats a casa i per aconseguir una república, Torrent considera que cal formar govern. No va marcar els temps, ni va donar pressa a ningú, però es va comprometre davant dels 300 anoiencs que omplien el menjador del restaurant Canaletes a treballar pel que considera que són valors de sempre de la república d´ERC: "una societat igualitària, fraternal i lliure".

El president del Parlament considera que la institució que presideix ja està recuperada, però "ara necessitem recuperar el Govern". "És necessari i imprescindible" per aconseguir les finalitats republicanes i per "foragitar el 155", "que ens està fent mal, que ens està fent molt mal, i sinó demaneu-ho a les entitats socials i culturals del vostres entorn". I encara va afegir que "hem de recuperar el govern no només per resistència, sinó que també per construir, per eixamplar les bases, per cosir la societat".

Amb rotunditat, Torrent va acabar la seva intervenció afirmant que "farem govern, tindrem govern", perquè "no renunciarem a les nostres institucions i no les deixarem per als altres: han de ser nostres". I va posar punt i final a la seva intervenció adreçant-se als assistents amb una frase d´Oriol Junqueras: "sou el fruit de totes les derrotes, però sou la llavor de totes les victòries".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook