L'alcaldessa d'Olesa de Montserrat i l'alcalde de la Palma de Cervelló han rebut l'escalf d'un centenar de veïns durant la seva arribada a la Ciutat de la Justícia, on havien estat convocats per declarar acusats d'un delicte de desobediència en el referèndum de l'1 d'octubre de fa un any. Els dos polítics s'han acollit al dret de no declarar com també han fet els altres alcaldes que han estat citats pel mateix motiu. Pilar Puimedon s'ha mostrat "molt contenta" del suport dels veïns a la sortida dels jutjats i ha explicat que té "l'absoluta tranquil·litat" que no ha fet "res malament". Xavier González ha dit que citar-lo a declarar "va més enllà de posar en dubte la honorabilitat o el que ha fet un alcalde, és posar en dubte tot un poble".

Puidemon ha dit que la presència dels veïns d'Olesa de Montserrat la referma en el seu convenciment que "si un es comporta democràticament com esperen les persones que l'han elegit i respecta la llibertat de vot, la participació i la democràcia, té el suport de tota la ciutadania". La política del Bloc Olesà ha demanat no oblidar que "més del 80% dels ciutadans de Catalunya estan a favor del dret de fer una consulta democràtica".

"Ens devem al poble, el poble és el que ens diu el camí que hem de seguir, no podem fallar-li, i per això la força del poble és la que ens fa estar aquí, la que ens fa fer tot el que fem, i endavant, seguirem lluitant fins el final", ha expressat l'alcalde de la Palma de Cervelló a la sortida dels jutjats. "El poble ens diu on hem d'anar, obeïm les ordres del poble, que per això hi som", ha reblat.

Per la seva banda, el Joan Josep Nuet, coordinador d'EUiA, formació que dóna suport al Bloc Olesà, ha donat suport als alcaldes citats "per haver defensat a la gent que volia participar l'1 d'octubre". Ha dit que "són bona gent, bones persones que de cap de les maneres se'ls pot acusar de cap delicte" perquè "van ser fidels als seus pobles, van donar la veu a la gent" i ha considerat que "això no pot ser perseguit pels tribunals, no se'ls pot tractar com a criminals".