El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha visitat aquesta setmana el nucli de Sant Martí de Maçana, pertanyent al municipi de Rubió, acompa-nyat per l'alcalde, Miquel Archela. Una trobada que ha servit per conèixer l'església romànica de Sant Martí, construïda entre els segles X i XI i que va tenir reformes molt importants durant el segle XVIII. El campanar actual va ser construït a principi del segle XX, quan l'anterior fou destruït per un llamp. L'església ha estat objecte de dues intervencions de restauració més recents (1975 i 1981) i, en aquests darrers anys, l'Ajuntament de Rubió ha fet obres de pavimentació a l'exterior i de manteniment a l'interior.

Durant la visita, el president de la Diputació va signar al llibre d'honor de l'Ajuntament i va elogiar l'aposta que ha fet Rubió «per preservar el patrimoni, perquè això enforteix la identitat local i fa que el municipi es pugui convertir en un territori d'oportunitats».

Castells es va interessar per la proposta de l'Ajuntament de recuperar l'espai de la rectoria, situat darrere de l'església.