El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompa-nyat del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, presidirà avui l'acte commemoratiu del 125è aniversari de la línia de FGC Martorell-Igualada. A l'acte hi serà l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i, per part igualadina, el primer tinent d'alcalde, Jordi Pont.

A 1/4 d'1 del migdia, el conseller presidirà l'acte del 125è aniversari de la línia a l'estació de Martorell Enllaç. Hi haurà el bateig del tren del centenari, es visitarà el tren històric que feia aquesta trajecte i l'exposició commemorativa del 125è aniversari que s'estrena també avui, en la que es fa un repàs històric del servei.

En un moment de forta industrialització, a final del XIX, els empresaris igualadins van veure la necessitat de tenir un mitjà de transport que els apropés a Barcelona. El 29 de juliol del 1893 es va inaugurar la línia Martorell-Igualada. Aquest ferrocarril, a més, va consolidar Martorell com el principal nus de comunicacions. La línia ha experimentat importants canvis per posar-se al dia.