L'Ajuntament d'Olesa ha iniciat les obres de construcció del nou vial d'accés a Ribes Blaves. Les obres van començar abans de Nadal i continuen segons el ritme previst. A més del nou vial que permetrà recuperar els dos sentits de circulació, el projecte inclou la rebaixa d'un revolt molt pronunciat de la B-120 en aquesta altura direcció Viladecavalls i un aparcament per facilitar la visita a la falla de Ribes Blaves, segons explica el mateix Ajuntament a través del seu web municipal.

El regidor d'Obres i Edificació de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, ha explicat que les obres de construcció del nou vial d'accés a Ribes Blaves van començar abans de Nadal i que es desenvolupen segons el previst i amb una durada aproximada d'uns tres mesos. Aquest projecte serà la solució definitiva a aquesta carretera, que es va tancar parcialment al trànsit el març del 2015, després d'una important esllavissada fruit de l'erosió de la falla sobre la qual es recolza l'actual vial.

El projecte inclou la rebaixa d'un revolt molt tancat de la B-120 en direcció Viladecavalls per guanyar visibilitat i les terres que se n'extreuen serviran per a la construcció del nou vial. Aquesta és l'actuació que s'està fent actualment i que provoca que en aquest tram el personal de l'empresa constructora ordeni el pas alternatiu.

Un cop acabada l'obra, Miquel Riera ha explicat que quedarà visible una part de l'antic vial i que servirà de protecció per l'erosió de la falla de Ribes Blaves, tot i que la intenció és en un futur tirar endavant una segona actuació per retirar les restes de l'antic vial i donar valor turístic a la zona.

Per començar, el projecte d'obres actual sí que inclourà l'habilitació d'una zona d'aparcament per tal d'accedir amb seguretat a la zona d'observació de la falla de Ribes Blaves, catalogada d'interès geològic.