El jugador calafí de l'Espanyol B, Carles Sòria, i Jaume Forn, un dels actors històrics dels Pastorets de Calaf, van ser els principals guardonats en la la Nit de l'Esport i la Cultura del municipi, en una acte en què també va tenir un paper destacat el Club Tennis Taula.

L'acte, celebrat divendres a la nit, és un reconeixement de trajectòries, treballs en equip i fites personals de figures vinculades al municipi. Es van repartir un total de 14 premis i hi havia 39 nominats, entre entitats i personalitats de l'àmbit de l'esport i la cultura.

Més de 250 persones van omplir la Sala Folch i Torres per seguir l'acte. Després de l'actuació del grup convidat, La Clau, es van lliurar els premis dedicats a l'àmbit cultural. Aquest tram de l'acte va començar amb un missatge de Lluís Puig, el conseller de Cultura del Govern de Puigdemont, que actualment és a Brussel·les.

La millor iniciativa cultural infantil o juvenil destacada va ser per a l'Agrupament Escolta Alexandre de Riquer, amb l'organització de la 14a Trobada de la cançó; i el premi a la trajectòria cultural va ser pels 65 anys de dedicació dalt dels escenaris de Jaume Forn i Prat, actor històric dels Pastorets de Calaf. El reconeixement a millor aportació cultural per a la promoció de la cultura a Calaf va ser per al cicle de teatre i micropíndoles «Tardor de Teatre», organitzat pel Casal de Calaf. Aquests van ser els premis més destacats en el camp teatral.

Pel que fa als esports, una de les grans estrelles va ser el jugador de l'Espanyol B Carles Sòria, escollit com a millor esportista. També cal destacar el guardó al Club Tennis Taula de Calaf pels seus 25 anys de vida i per l'ascens a categoria preferent. Un altre moment important va ser l'homenatge a un dels convidats, l'esportista paralímpic Jordi Morales, del qual es va destacar el seu esperit de superació. El premi al millor esportista infantil va recaure a Pol Pons, pilot de kàrting que amb 10 anys participa en competicions nacionals i estatals.