26 de juliol de 2019
26.07.2019

Igualada tindrà dos punts liles d'acció contra l'abús a la dona en festa major

25.07.2019 | 23:17
Carlota Carner, regidora

L'Ajuntament d'Igualada activarà els protocols de prevenció i d'informació en contra dels comportaments sexistes durant la Festa Major del proper mes d'agost. Establirà, a més a més, dos punts liles des d'on informar. L'any passat ja es van desplegar aquests punts liles a tots els municipis de la conca d'Òdena.

La quarta tinent d'alcalde d'Igualada i regidora de Governació, Interior, Hisenda i Organismes externs, Carlota Carner, afirma en aquest sentit que la posició de l'Ajuntament és «contundent, de tolerància zero amb els comportaments sexistes en qualsevol àmbit, i també a la Festa Major d'Igualada».

Els punts liles són espais dinamitzats per educadores especialitzades en perspectiva de gènere que s'encarregaran d'informar i sensibilitzar, detectar, atendre i intervenir les demandes, contenir, acompanyar i assessorar la persona afectada, activar en cas necessari els serveis d'emergències i cossos de seguretat, coordinar i derivar als recursos de la xarxa d'atenció en funció dels protocols municipals i comarcals, entre altres.

Aquest any Igualada disposarà de dos punts liles, un més que l'any passat, els dies més intensos de la festa: divendres, dissabte i diumenge. Un d'aquests punts se situarà a l'entrada de les barraques (davant el restaurant Somiatruites) amb dues educadores especialitzades en temes de gènere; i l'altre punt, amb dues educadores més, serà itinerant, i es desplaçarà per les diferents zones de concerts.

A l'espai del Museu de la Pell també es disposarà d'una carpa per a aquells casos que necessitin una atenció més especialitzada i puguin ser atesos en un espai tranquil.

Serà el mateix espai on s'ubicarà l'ambulància i emergències per facilitar la necessària col·laboració entre els diferents actors.

L'Ajuntament d'Igualada també impulsarà una campanya en què repartirà 5.000 xapes amb els lemes «No en deixem passar ni una» o «Només sí és sí», i també adhesius reivindicatius en la mateixa línia per tal que la població en prengui consciència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook