Martorell posarà aquesta nit, amb el Correfoc i la Festa Superpetarda, el punt final a tres jornades de festa major viscuda al carrer i que va encetar el pregó de l'il·lustrador martorellenc Oriol Malet. Una obertura plena de referències locals al voltant de l'art i la cultura com a forma de reivindicació i de transformació. Unes 400 persones es van aplegar a la plaça de la Vila per escoltar-lo. Malet (Martorell, 1975) és llicenciat en Belles Arts i ha anat adquirint reconeixement nacional i internacional.

En acabar el pregó, es van llançar des del balcó de l'Ajuntament els tres coets que donaven per iniciada la festa. L'alcalde, Xavier Fonollosa, va desitjar que «tothom deixi aparcades les cabòries, els maldecaps i els problemes, perquè estem de festa i tenim tres dies que hem de gaudir».

Posteriorment, van tenir lloc al mig de la plaça les actuacions de les colles de cultura popular: els visitants Serrallongues de Sant Quintí de Mediona i els locals dels Bastoners, Capgrossos, Gegants Petits, Diable Petit i el Diable i la Velleta. Tot seguit, van desfilar fins a la plaça de l'Església. Passant per davant de les parades de l'Artesanàlia, dedicades al món del còmic.

La nit va continuar amb el Cercanit, una oportunitat de lluïment del Diable, la Velleta i els Capgrossos, amb el ritme de les Zebrass Marxing Band. La cercavila va finalitzar a la plaça de l'Església, on va començar la Festa Petarda.