13 de octubre de 2019
13.10.2019
Regió7

Montbui treu els arbres de la plaça del Pi perquè les arrels afectaven les cases

Els pins que hi havia fins ara se substitueixen per aurons blancs, que no fan tanta arrel

13.10.2019 | 00:13
Montbui treu els arbres de la plaça del Pi perquè les arrels afectaven les cases

La remodelació i millora de la plaça del Pi de Montbui ha començat aquest setmana passada.

La plaça és un dels espais més característics de Montbui, i és el punt neuràlgic del barri del mateix nom.

Divendres passat va tenir lloc la tala dels vuit pins que presidien aquest espai, el creixement de les arrels dels quals havia fet malbé el carrer i suposava un risc fins i tot per a algunes cases properes i pel clavegueram del barri. L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha volgut prioritzar, segons expliquen fonts municipals, aquesta actuació per poder evitar les molèsties i possibles inconvenients causats pel desenvolupament desorbitat de les arrels dels arbres per sota terra.

L'actuació permetrà una important millora de la mobilitat i l'accessibilitat d'aquest espai públic montbuienc. A l'espai s'ubicaran tres aurons blancs ( Acer campestre), uns arbres de fulla caduca que a l'estiu faran ombra i a l'hivern afavoriran el pas de la llum del sol.

El creixement de les arrels d'aquests arbres estarà limitat i no generarà els problemes actuals amb els pins. El projecte també inclou que la il·luminació de la plaça es realitzi amb llums led ajustables d'intensitat (més o menys llum segons l'estació de l'any).

Les obres de remodelació de la plaça del Pi van a càrrec de l'empresa Moix, per un import d'adjudicació de 96.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook