Una cartera rural que feia el repartiment a la Pobla de Claramunt, a prop d'Igualada però no a la zona confinada, ha mort per coronavirus, segons ha informat el sindicat CGT.

Fonts de CGT han informat avui a EFE que la cartera, de 51 anys, va morir el passat dia 18 per coronavirus després que consultés al seu centre d'atenció primària el dia 15.

La Pobla de Claramunt és una població propera a Igualada que té la seva pròpia oficina de Correus, en la que treballaven, a més de la persona morta, una altra cartera que està en quarantena i un tercer treballador que presta el servei actualment.

Aquesta és la primera víctima del coronavirus a Correus a Catalunya, tot i que CGT ha assegurat que en una quinzena d'oficines d'altres poblacions s'han produït casos sospitosos o confirmats, a més d'als tres grans pavellons de distribució de què disposa l'empresa a Catalunya.

Aquests tres pavellons estan situats a Sant Cugat de Vallès (Vallès Occidental), la Zona Franca de Barcelona i a la central històrica de Colom, també a la ciutat de Barcelona, que han hagut de ser desinfectats, segons el sindicat.

També hi ha hagut casos a diversos centres de distribució de la ciutat de Barcelona, ha afegit un portaveu de CGT.

La treballadora morta que repartia el correu a la Pobla de Claramunt tenia un contracte eventual, ha apuntat la mateixa font.

Abans de la mort d'aquesta treballadora, CGT havia presentat una sol·licitud davant la Inspecció de Treball de paralització de l'activitat de Correus amb l'argument que aquest servei no és essencial en aquest moment.