La Unió Empresarial de l'Anoia ha fet públic un manifest en què reclama ajuts específics per a les empreses petites i mitjanes de la Conca d'Òdena, afectades pel tancament pràcticament total que van patir durant 3 setmanes.

En el document, els empresaris asseguren que les mesures aprovades fins ara tant pel Govern de la Generalitat com pel Govern de l'Estat són insuficients, i reclamen ajudes directes per a la zona.

En aquest sentit, adverteixen que la situació en què es troben moltes empreses farà que els deutes que tinguin no siguin assumibles amb préstecs.

Entre les mesures concretes que demanen hi ha la condonació de les quotes de la Seguretat Social d'aquests mesos d'aturada i més agilitat en l'aprovació dels préstecs ICO. També reclamen mesures d'acompanyament a les empreses en el procés de digitalització i reclamen a la Generalitat que finalitzin l'arribada a la comarca de la xarxa de fibra òptica. També demanen flexibilitat per a les empreses que tenen un ERTO del 100% de la plantilla i ajuts per fer la guarda de fills per tal que els pares es puguin reincorporar a la feina al 100%.