L'hospital de Martorell va contractar un fals metge, que va treballar 20 hores al centre, i que va arribar a signar una defunció. L'home va ser detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge. El gerent del centre sanitari, Manel Álvarez, va acabar admetent ahir els fets, després que la família del difunt fes pública la situació a les xarxes socials i en alguns mitjans de Barcelona. Segons ha indicat Álvarez, l'augment de feina derivat de la pandèmia va obligar a contractar personal, i una de les persones que es va presentar va ser l'ara empresonat, que segons la seva informació té 30 anys, i no 21 com afirmen els Mossos. L'home va presentar tots els papers i va estar unes 20 hores treballant a l'hospital, fins que l'administració del centre va detectar que la documentació semblava irregular. En aquelles 20 hores li va tocar signar la defunció del pacient de Covid-19. Álvarez ha explicat que les primeres hores de les 20 que va treballar al centre van ser de tutorització, per mostrar el funcionament de l'hospital i del sistema informàtic. L'endemà la directora de personal va revisar la documentació i «va veure alguna cosa que no li quadrava». Va trucar al fals metge i «ell mateix ho va reconèixer».

El mateix dia els responsables de l'hospital van anar als Mossos a posar una denúncia per falsificació documental. Quan la policia el va anar a buscar estava treballant en un altre centre sanitari, un hospital privat de Barcelona.

«Sempre comprovem en origen els títols», ha explicat Álvarez, però «amb la tensió d'aquests dies van trigar unes hores més a fer-ho». El gerent de l'hospital de Martorell també ha volgut subratllar que el fals metge «no va tenir actuació clínica» sobre el malalt que va morir per Covid-19, però que a aquella hora, la nit del set al vuit d'abril, «li va tocar signar la defunció». Aquesta signatura, que és de caire oficial, va perdre en aquest cas la validesa, per la qual cosa va ser el forense qui va confirmar posteriorment les causes de la mort.

Els Mossos d'Esquadra explicaven aquest dijous que a l'hospital de Martorell s'havia detectat que el fals metge no estava col·legiat, i que a l'escorcoll del domicili del detingut van comissar material físic de suplantació d'identitat, i van trobar documentació que ara s'analitza.

En aquest sentit, sembla que l'home també s'havia fet passar per metge per col·laborar amb el grup Sanitaris per la República. Una neta de la persona difunta ha explicat a Twitter que el seu avi era a la funerària de Martorell i se'l van endur a la Ciutat de la Justícia per fer-li l'autòpsia.