Tretze esportistes -deu homes i tres dones- han recorregut més de 600 quilòmetres a peu per recollir menjar per al Banc dels Aliments. El repte solidari va començar dilluns a Sant Martí d'Empúries, a l'Escala (Alt Empordà), i va acabar dissabte a Roquetes (Baix Ebre), i ha aconseguit recaptar més de 10.000 quilos de queviures, segons el primer recompte de l'entitat.

El repte solidari de trail Non Stop Aliments va tenir un punt de sortida i recollida de productes per als bancs d'aliments a l'aparcament del camp de futbol de Jorba. El servei d'Esports de l'Ajuntament de Montbui va donar logístic als esportistes. Els corredors van seguir diferents GR del Principat, van començar el 24 d'agost a Sant Martí d'Empúries i van acabar, ahir, a les Terres de l'Ebre, a Roquetes.

De fet, s'ha superat amb escreix l'objectiu que s'havien marcat els participants, que era aconseguir 8.000 quilos. Durant el recorregut que han fet s'han habilitat diferents punts de recapte de productes en el marc de la campanya «La fam no fa vacances» engegada pel Banc dels Aliments.

Els esportistes es van mostrar molt satisfets de la recaptació, ja que han superat els dos reptes que s'havien proposat: els 600 km i els 8.000 quilos d'aliments. Un d'ells, l'ebrenc Albert Giné, va explicar que «ha estat tot un repte» i que «veure la resposta que ha tingut la població que s'ha apropat a col·laborar és molt gratificant». «Gràcies a tots els que ens heu ajudat a aconseguir assolir el nostre repte, i en especial a la gent de les Ter-res de l'Ebre, que heu aportat més de 4.500 quilos», va afegir.

Per la seva part, el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, va voler agrair als 13 esportistes el seu compromís amb la lluita contra la fam i va fer extensiu l'agraïment a totes aquelles persones que han fet el seu donatiu. «Són moments difícils per a les entitats socials, hem d'anul·lar o reformular algunes de les campanyes que dúiem a terme, però això no ens aturarà per seguir lluitant per posar el plat a taula d'aquells que més ho necessiten», va assegurar.

Arran de la pandèmia, les necessitats alimentàries han incrementat un 40%, segons el Banc dels Aliments. Ahir mateix es feien crides d'alerta des d'aquesta institució per tal d'evitar un desproveïment del banc. Els responsables de dur-lo a terme asseguren que les necessitats van creixent després de l'aturada econòmica per la pandèmia de covid-19.