Esquerra Republicana de Catalunya a Igualada lamenta la situació de la Comissió d'Estudi per a la municipalització del servei d'aigua. Es van queixar en el moment de la seva constitució perquè consideraven que no tenia la representativitat que requeria. Ara consideren que és un «despropòsit» . I afirmen que «l'equip de govern no ha dut a terme un treball rigorós, com es mereix aquest tema». «I a sobre les associacions veïnals de la ciutat se senten menystingudes. Les diferents instàncies de queixa que els representants veïnals han presentat a l'Ajuntament, és un reflex de com han anat les coses en el si de la comissió», segons que ha manifestat el portaveu republicà Enric Conill, que es mostra preocupat perquè «ja són massa senyals que ens adverteixen que el govern ha perdut el nord».

ERC assenyala directament la manca d'interès per part del govern de Marc Castells en aquest tema, «sembla com si ja tinguessin escrit el guió, i els preocupa poc el que ha passat fins ara a la comissió», diu Conill, que afegeix que «la comissió havia d'elaborar una memòria final sobre la gestió de l'aigua, però el cert és que no s'ha pogut treballar adequadament i la mala feina del govern ha obert una ferida amb les associacions veïnals que se senten agreujades».

ERC recorda que la comissió no ha tingut un treball seriós, tal com ha exposat el mateix regidor Miquel Vives en roda de premsa divendres passat. Per als republicans el problema ha estat el fort control polític que ha exercit el govern sobre els mateixos tècnics municipals, que «no han pogut fer la seva feina, ja que es troben lligats de mans. Preval més la voluntat política de l'alcalde Castells que no pas la tècnica, en una comissió que justament hauria de ser garantia de neutralitat».

ERC recorda que en la formació de la comissió no es va permetre que els grups que més defensaven la municipalització en formessin part al·legant procediments administratius. «De fet, la comissió ja va començar amb mal peu quan l'alcalde Marc Castells va vetar la participació d'algunes entitats ciutadanes a participar-hi», recorda Conill, i indica que «ha acabat d'una forma també rocambolesca, amb el sorprenent anunci per part del regidor Vives de clausurar els treballs de la comissió quan ningú s'ho esperava».

Els republicans constaten que les entitats veïnals participants «estan disgustades per la forma i el tracte que han rebut». La contractació d'externs que ha fet l'Ajuntament ha anat en paral·lel als treballs de la comissió, i «el govern no és capaç d'explicar, ni de garantir, que els assessors no tenen conflicte d'interessos. Quan els veïns van començar a preguntar, se'ls va tancar inesperadament la comissió. Entenc el desconcert en què es troben les associacions veïnals», afegeix Conill, que assegura que «no és un fet menor, ja que un ajuntament no té sentit si no sap cuidar ni donar explicacions als seus ciutadans i ciutadanes».

El cap de files d'Esquerra demana a l'equip de govern que reactivi la comissió quan abans millor. Els republicans també consideren oportú que l'alcalde valori si les associacions veïnals es mereixen una disculpa per la manera i el tracte rebuts, «si no ho fa el govern erosionarà la participació veïnal, i la confiança de la ciutadania vers l'Ajuntament podria quedar minvada».