El grup Poble Actiu, d'Igualada, exposa «la necessitat urgent» d'iniciar el procés de renovació del Pla d'Ordenació Urbana del Municipi que la ciutat d'Igualada no ha desencallat en els anys de govern de l'alcalde Marc Castells (Junts x Igualada). Des de Poble Actiu consideren contradictori que l'alcalde Castells es bolqui a planificar urbanísticament nous macropolígons industrials a la Conca d'Òdena quan ha estat incapaç, en 10 anys al govern, de començar el procés de renovació del POUM.

Les regidores de Poble Actiu van exposar que l'actual planificació urbanística d'Igualada, aprovada el 1986, «és obsoleta per afrontar els reptes de la Igualada del segle XXI, que passen inevitablement per una transformació profunda per fer front a l'emergència climàtica». Per a Poble Actiu els principals reptes urbanístics de la ciutat són l'anhelada transformació del barri del Rec, la promoció d'una mobilitat verda i la dotació d'equipaments a tots els barris. Reclamen engegar la planificació per poder convertir elbarri del Rec en un espai on convisquin diferents usos -indústria, habitatge, comerç i serveis.

Per assolir una mobilitat realment sostenible, les regidores van defensar que Igualada ha de ser una ciutat pensada per la gent on els vianants i les bicicletes han de recuperar espais que actualment ocupen els vehicles. «Més enllà de la Rambla, els carrers Òdena, Sant Josep i Sant Pau demanem restringir la circulació de vehicles en car-rers de tots els barris de la ciutat per promoure el comerç i l'oci». En la mateixa línia, consideren que per aconseguir una ciutat pensada per afrontar l'emergència climàtica, cal reduir l'ús del vehicle dins de la ciutat per reduir la contaminació i, al mateix temps, estendre i connectar una xarxa de carrils bicicleta que permeti arribar a totes les zones de la ciutat.

Defensen, també, la renovació del POUM per poder preveure els problemes de la ciutat de manera global i així poder planificar de manera coherent on s'ubiquen i quines modificacions han de tenir espais com la sisena llar d'infants pública al sector de llevant, la millora de l'entorn de l'Escorxador, la millora de la seguretat a l'Escola Dolors Martí o la limitació de la superfície comercial per impedir la instal·lació de nous hipermercats a la ciutat.