Veïnes de Vallbona d'Anoia han fet públic que s'han unit al nou moviment #ViaUnilateral que pretén recuperar la unitat de l'independentisme a nivell local i exigir que es faci efectiu el mandat de l'1 d'octubre del 2017.

Fonts properes a aquests moviment han indicat que en iniciaran una recollida de signatures per demanar als regidors dels diferents grups polítics del poble que debatin i votin en el ple municipal la moció de compromís amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és forçar el debat de la moció, que necessàriament obligarà cada grup municipal a fer públic el posicionament de la seva formació pel que fa al compromís de fer efectiva la ruptura amb l'estat espanyol per la via unilateral.

#ViaUnilateral impulsa, segons expliquen en un comunicat, voldria que aquesta recollida de signatures pugui ser replicada a tots els municipis on la ciutadania decideixi fer-ho, i si es fa, aquest grup es compromet a fer un seguiment posterior de les mocions aprovades i de quines formacions han donat suport en cada cas.